вторник, 27 януари 2015 г.

ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ...ЕДИН МИЛИАРД FACEBOOK ПОТРЕБИТЕЛИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ДОСТЪП ДО АКАУНТА СИ

Повечето информационни агенции по света обявиха, че срива в услугата на на Facebook е причинена от проблеми в системата на Северно-американски Интернет доставчик.
Това твърдение е далеч от истината, защото ресурсите, осигуряващи безпроблемната работа на най-голямата социална мрежа не зависят и няма как да зависят само от един доставчик. Има резервни, дублиращи, аварийни и всякакви варианти, които се задействат автоматично и не допускат толкова дълго отсъствие на Facebook от ефира при това в цял свят. Така че тази версия не само не може да бъде реалистична, но и е по-скоро в сферата на шегата.

От компанията заявиха, че е "имало проблем с управляващия софтуер на уеб услугите на Facebook. Проблемът е бил открит и решен сравнително бързо, като основна причина за забавянето във възстановяването на достъпа е било необходимото време за обновяване на всички елементи."
Това разбира се не разкрива естеството на подобен мащабен срив във системата на един от най-големите доставчици на услуги във виртуалното пространство.
Каква е истинската причина обаче?

По-наблюдателните са забелязали, че от вчера настъпиха промени в разположението и изгледа на Facebook предимно в дясната колана на екрана. Списъкът на приятелите в чата имаше нов променен изглед, както и показването на рекламни съобщения и актуални статуси за публикации и харесвания.
Още по-внимателните ще се досетят за истерията с авторското право и смехотворните статуси по стените на повечето потребители за това, как всички публикувани материали им принадлежат и могат да бъдат публикувани и използвани само с тяхно разрешение.
Тази вълна беше отприщена след съобщения от Facebook към потребителите му, че след 31 януари 2015 година, с използването на Facebook те автоматично се съгласяват и приемат общите условия на социалната мрежа.

Е, 31 януари е след няколко дни и промените по функционалностите се въвеждат с пълна сила, за да могат да са активни и функциониращи на 1 февруари 2015 година. Това естествено е свързано със промяна и надграждане на софтуера на компанията, които са най-вероятната причина за небивалия срив на Facebook.
Като потвърждение може да се посочи, че след възстановяването на услугите Facebook беше върнат към предишният изглед и функционалности, което е ясен признак, че нововъведенията са причината за възникналите мащабни проблеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар